Πάλι prb με encoding

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πάλι prb με encoding

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 11 Απρ 2004 10:35

Λοιπόν έχω φτιάξει ένα php scriptaki το οποίο παίρνει από κάποιο txt δεδομένα,τα εμφανίζει και τα καταχωρεί στην sql.
Έλα όμως που στην εμφάνιση, τα δείχνει αλαμπουρνέζικα ενώ εχω βάλει στο html μερος του script

Κώδικας: Επιλογή όλων

<head>
<META HTTP-EQUIV=Content-Type content="text/html; charset=ISO-8859-7">
<META HTTP-EQUIV="Content-Languange" content="el">
</head>

Επειδή δεν τα ξέρω και καλά τα πραγμάτα, επειδή ειναι php μήπως πρεπει να βάλω κάτι διαφορετικό? thanx :oops:

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Πάλι prb με encoding

Δημοσίευση από iNDEFiX » 11 Απρ 2004 16:45

To .txt periexei ellinika? Pos kaneis to file reading? Dokimase na valeis mono afto sto HEAD:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">

Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πάλι prb με encoding

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 12 Απρ 2004 20:43

Ναι ελληνικά περιέχει, και δοκίμασα και ξεχωρίστα τα meta http-equiv αλλά τπτ.
Όσο για το scriptaki που το κάνει , να (αν έχω κάνει καμια βλακέια μην φωνάζετε :P )

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV=Content-Type content="text/html; charset=ISO-8859-7">
<META HTTP-EQUIV="Content-Languange" content="el">
</head>
<body>
<?php
$conn = mysql_connect&#40;"localhost", "root", "triadpass"&#41;;
print "Connected <br>";
mysql_select_db&#40;"pantelhs", $conn&#41;;

$filename = "test.txt";
$fp = fopen&#40;$filename, "r"&#41; or die&#40;"Couldn't open $filename"&#41;;
while &#40;!feof&#40;$fp&#41;&#41; &#123;
	$line = fgets&#40;$fp, 8&#41;;
	print "μπουχου$line<br>";
	$l1 = fgets&#40;$fp, 3&#41;;
	print "$l1<br>";
	$l2 = fgets&#40;$fp, 9&#41;;
	print "$l2<br>";
	$l3 = fgets&#40;$fp, 11&#41;;
	print "$l3<br>";
	$l4 = fgets&#40;$fp, 5&#41;;
	print "$l4<br>";
	$l5 = fgets&#40;$fp, 3&#41;;
	print "$l5<br><br>";
	//inserting rows
	$sql = "INSERT INTO ekloges values &#40;'', '$l1', '$l2', '$l3', '$l4' , '$l5'&#41;";
	if &#40;mysql_query&#40;$sql, $conn&#41;&#41; &#123;
		echo "record added!";
	&#125; else &#123;
		echo "prb";
	&#125;
&#125;
?>
</body>
</html>
thanx :)

Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πάλι prb με encoding

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 15 Απρ 2004 13:46

Καμιά ιδέα?

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Πάλι prb με encoding

Δημοσίευση από iNDEFiX » 16 Απρ 2004 02:53

An kai to eida ligo arga to thread na sou po mia paratirisoula:

xrisimopoieise thn fread() i file() gia na diavaseis ena arxeio giati nomizo pos to fgets() sou kanei thn xalastra.

Apo thn allh mipos to vlepeis me phpmyadmin kai den exei elliniko charset? :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες