gia ena banner

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 14 Απρ 2004 17:36

ρε μαγες θελω ενα banner για το site μου α) ποσο βαρυ εινε ενα banner
β) που 8α βρο καποιο site poy a exei h μηπως μπορειτε να δωσετε κανενα κωδικο tnx...

Άβαταρ μέλους
Nidas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 03 Απρ 2003 13:09
Τοποθεσία: Germany/Wuppertal-Hellas/Preveza

gia ena banner

Δημοσίευση από Nidas » 14 Απρ 2004 18:09

α) ποσο βαρυ εινε ενα banner
Paizoun polla rolo gia to poso baru einai ena banner....
β) που 8α βρο καποιο site poy a exei
Ti akribos enoeis ?
mipos afto http://s92537922.onlinehome.us/fastbanner/ ?
an nai boreis na breis arketa sto google apla psaxe gia fastbanner ;-)
h μηπως μπορειτε να δωσετε κανενα κωδικο tnx...
xmm to banner einai .gif den exei kodika(an kano lathos as me diorthosei kapoios)


mia paratirisi :
Giati grafeis misa ellinika kai misa greeklish ??? :D




Edit:
Mipos prepei na metakinithei to Post ?

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 14 Απρ 2004 18:18

ΟΧΙ ΑΦΤΟ ΧΜΜ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ
http://..... (To Link αφαιρέθηκε γιατί είναι ενάντια στους όρους χρήσης του Freestuff) KATI TETIO

Άβαταρ μέλους
Nidas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 03 Απρ 2003 13:09
Τοποθεσία: Germany/Wuppertal-Hellas/Preveza

gia ena banner

Δημοσίευση από Nidas » 14 Απρ 2004 18:31

Mipos enoeis na pareis ena banner apo ena allo site kai na to baleis sto diko sou ??
kati teti diladi --> :question:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!-- CODE -->
<p align="center"><a href="http&#58;//www.freestuff.gr/">
<img src="your-path/bafsgr-002-468x60.gif" width="468" height="60" 
alt="www.freestuff.gr, γιατί το Internet είναι δωρεάν..." border="0"></a></p>
<!-- end CODE -->
:question: :question: :question:

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 14 Απρ 2004 21:09

oxi 8elo na grapso ego diafimisi na eine keno

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από ThyClub » 14 Απρ 2004 23:08

/me δεν καταλαβαίνει :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

gia ena banner

Δημοσίευση από xmavidis » 14 Απρ 2004 23:27

Θέλεις ένα δικό σου banner???
Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες στο net
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 15 Απρ 2004 02:16

OPOS?

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gia ena banner

Δημοσίευση από patriot » 15 Απρ 2004 04:09

Αν κάνεις save (δεξί click στο ποντίκι και "save" ή "save as".... δεν ξέρω πως τα λένε αυτά στα ελληνικά γιατί έχω αγγλικά windows. Μάλλον θα τα λένε όμως "σώστε το αρχείο" ή "σώστε το αρχειο ως") ένα οποιοδήποτε banner στον σκληρό σου θα δεις οτι "σώθηκε" ή με την μορφή gif ή με την μορφή jpg. (Τώρα τελευταία υπάρχουν και σε μορφή flash αλλά αυτά δεν μπορείς να τα σώσεις τόσο εύκολα). Αν ανοίξεις ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα ζωγραφικής και ανοίξεις αυτό το banner κάπου θα δεις (συνήθως ή κάτω δεξιά ή κάτω αριστερά) τις διαστάσεις του. Θα δεις ότι όλα τα banners είναι 468χ60. Αυτό το banner δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πρώτον γιατί ανήκει σε άλλον και είναι κλοπή, δεύτερον γιατί θα σου ειναι άχρηστο (είναι φτιαγμένο για το site του άλλου, όχι το δικό σου) και τρίτον πρέπει να ξέρεις το πως θα το αλλάξεις ώστε να εξυπηρετεί εσένα. Η αλλαγή βασίζεται σε τουλάχιστον 1 χρόνο πείρα εξάσκησης στο ίδιο πρόγραμμα ζωγραφικής κατά την γνώμη μου. (Για να μην πω περισσότερο και σε απογοητέψω). Αν ξέρεις λοιπόν να το αλλάξεις μπράβο. Αν όχι τότε φτιάξε δικό σου. Πάτα "new" (ή "new image") για να φτιάξεις νέο καμβά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ζωγραφικής και διάλεξε κάποιες από τις έτοιμες δυνατότητες που σου δίνει το πρόγραμμα. Κάθε πρόγραμμα σου δίνει συνήθως τις ίδιες δυνατότητες - ή παραλαγές τις - που σου δίνει οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ζωγραφικής άρα όποιο και να μάθεις το ίδιο κάνει. Προσωπικά χρησιμοποιώ το paint shop pro της jasc. Άνοιξε λοιπόν νέο καμβά, βάλε τις διαστάσεις του banner και κάνε μια προσπάθεια. Ένα απλό κείμενο να βάλεις και κάποια χρώματα, με μία από αυτές τις δυνατότητες (οι δυνατότητες λέγονται filters συνήθως) και είσαι έτοιμος.
α) ποσο βαρυ εινε ενα banner
Όπως βλέπουμε μονάχα ένα σπίτι απέξω χωρίς να ξέρουμε πόσα δωμάτια έχει μέσα, έτσι ακριβώς είναι και ένα banner. Ο κώδικας του (που εμείς δεν το βλέπουμε) βασίζεται στα χρώματα που θα βάλεις. Όλα τα χρώματα έχουν κάποιον κώδικα όπως π.χ #FFFFFF. Αυτό σημαίνει άσπρο. Το επόμενο χρώμα πάει κάπως έτσι #FFFFF1. Το παρά επόμενο έτσι #FFFFF2 και πάει λέγοντας όλα τα γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου και με τους αριθμούς 0-9. (Παράδειγμα αυτό το #38FF1D = πράσινο όπως βλέπεις). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν έστω μια κουκίδα (πίξελ) έχει το #FFFFFF οι 468χ60 πόσο κώδικα θα έχουν. Δεν θα μπορούσες να γράψεις όοοοοοοολων αυτόν τον κώδικα, γι' αυτό και εμείς βλέπουμε μόνο τις αντιστοιχίες των κωδικών, σε μορφή χρωμάτων. Όσα ποιο πολλά χρώματα βάλεις τόσο ποιο "βαρύ" θα είναι το banner. Το περισσότερο κατά την γνώμη μου που μπορεί να είναι ένα banner είναι γύρω στα 15 kb.
β) που 8α βρο καποιο site
Αν δεν σου κάνει το No1 ποιο γνωστό site τότε δεν θα σου κάνει κανένα. Κράτα το αυτό το url: flamingtext.com/
ΟΧΙ ΑΦΤΟ ΧΜΜ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ
http://..... (To Link αφαιρέθηκε γιατί είναι ενάντια στους όρους χρήσης του Freestuff) KATI TETIO
Το συγκεκριμένο του Λιμνέος είναι φλας. Μια τελείως άσχετη γλώσσα με την γλώσσα των banners που βασίζεται λίγο σε φωτογραφίες και πολύ σε προγραματισμό (javascript. Α.... και, άλλο javascript άλλο java)

ΥΓ: Ε, δεν είπαμε να κάνεις λάθος και το "αυτό"!!! :hammer:


Nidas
mia paratirisi :
Giati grafeis misa ellinika kai misa greeklish ???
Προφανώς γιατί πάει να γράψει κάτι στα αγγλικά και μετά ξεχνάει να το γυρίσει. Αυτό το λάθος το κάνει και εγώ τόσο συχνά που ΚΑΘΕ φορά σκέφτομαι πόσο βλάκας στάθηκα που δεν το θυμήθηκα. Μέχρι χτες έγραφε greeklish. Τώρα γράφει και λίγα ελληνικά. Άστον να συνηθίσει να γράφει έτσι. Θα κάνει σε όλους μας καλό. Και θα μάθει που θα πάει... :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 15 Απρ 2004 14:43

sorry αλλα μια ζοη εγραφα με greeklinsh με αποτελεσμα να ξεχασω τα ελληνικα loool

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tix-3- » 15 Απρ 2004 18:44

Puntakias προφανως θελεις να κανεις μια δικια σου εικονα που κινειεαι καταλαβα καλα?
Λοιπον εχεις 2 επιλογες.Η να κανεις κατι με flash η να ψαξεις καποιον Gif editor και μετα να κατσεις να το δουλεψεις.
Υστερα σωζεις το αρχειο ως .gif το ανεβαζεις στον server και βαζεις τον κωδικα που εδωσε ο nidas

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Απρ 2004 20:42

Έχεις ακόμα μία επιλογή να σου το κάνω εγώ... Αν βέβαια θέλεις... Επικοινώνισε μαζί μου στο info@grwebmasters.com

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

gia ena banner

Δημοσίευση από tolis_montana » 16 Απρ 2004 17:58

ok θα προσπαθησω μονος μου και αν τα καταφερω καλως tnx παντως

xelestial
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 01:08

gia ena banner

Δημοσίευση από xelestial » 16 Απρ 2004 19:19

:arrow: Εγώ όταν είχα κάνει ένα banner το είχα δουλέψει εικόνα-εικόνα με το Corel και μετα με ένα πρόγραμμα δημιουργίας κινούμενων gif (μου διαφεύγει αυτην τη στιγμή το όνομα του) σύνθεσα όλες τις εικόνες που είχα δημιουργήσει και κατέληξα στο επιθυμητό αποτέλεσμα (της κίνησης πχ).

Να προσέξεις τα χρώματα τα οποία θα χρησιμοποιήσεις γιατι στο gif δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλα. Αν θέλεις να δεις ποια, σώσε ως gif ένα αρχείο εικόνας απο την ζωγραφική και πειραματίσου εκεί!

Ελπίζω να βοήθησα! :D

Καλή επιτυχία! :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες