Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kostasm
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 31 Μαρ 2004 18:43
Επικοινωνία:

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από kostasm » 14 Απρ 2004 17:57

Ξέρει κανείς πώς μπορώ να κάνω στην ιστοσελίδα μου να μήν φαίνονται τα filenames ?

π.χ

έτσι...
http://www.freestuff.gr

όχι έτσι...
http://www.freestuff.gr/forums/posting. ... wtopic&f=1

Δηλαδή όπου και να πάς να φαίνεται το domain μόνο..

Thanks.....

Άβαταρ μέλους
Nidas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 03 Απρ 2003 13:09
Τοποθεσία: Germany/Wuppertal-Hellas/Preveza

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από Nidas » 14 Απρ 2004 18:15

exeis skefti ta iframes... ?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από ThyClub » 14 Απρ 2004 22:42

Νομίζω οτι ρωτάς για τον όρο Cloaking

Ψάξτο λίγο και αν δεν το καταλάβεις τότε ξαναρώτα εδώ :wink:

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από jps » 15 Απρ 2004 01:53

Φτιάξε ένα frames set που θα αποτελείται από ένα μόνο frame.
Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς σου επιτρέπει frames set με
2 τουλάχιστον frames, απλά διαγράφεις το ένα από τα δύο.
Στο frame θα ορίσεις να εμφανίζεται η αρχική σελίδα του site.
Ο κώδικας για την frames page είναι:

<html>
<head>
<title>Welcome to NoBrains.gr</title>
</head>

<frameset framespacing="0" border="false" frameborder="0" cols="*">
<frame name="index" src="ΑΡΧΙΚΗ_ΣΕΛΙΔΑ.html" scrolling="auto" noresize>
<noframes>
<body>
<p>This page uses frames, but your browser doesn't
support them.</p>
</body>
</noframes>
</frameset>
</html>


Εδώ υποτίθεται πως η αρχική σελίδα του site είναι η "ΑΡΧΙΚΗ_ΣΕΛΙΔΑ.html"
Αν ήδη χρησιμοποιείς frames και η αρχική σελίδα είναι ένα άλλο
frames set τότε θα δώσεις το όνομα του frames set σαν initial page.
Σαν εξωτερικό όνομα της frames page θα δώσεις το index.html έτσι ώστε
ο browser του επισκέπτη να διαβάζει αυτό σαν πρώτη σελίδα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
-- Στη γραμμή διεύθυνσης του browser δεν θα εμφανίζεται η πλήρης
διαδρομή της σελίδας αλλά μόνο η διαδρομή της αρχικής σελίδας.
Π.χ. www.mysite.gr/ΑΡΧΙΚΗ_ΣΕΛΙΔΑ.html
-- Στη γραμμή τίτλου του browser θα εμφανίζεται πάντοτε το εσωτερικό
όνομα της frames page. Π.χ. στον παραπάνω κώδικα το εσωτερικό
όνομα είναι το <title>Welcome to NoBrains.gr</title> και είναι ανεξάρτητο
από το εξωτερικό όνομα που πρέπει να είναι index.html.
-- Αν κάποιος προσπαθήσει να "δει" τον κώδικα μιας εσωτερικής σελίδας
με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. front page) το μόνο που θα δει είναι
ο παραπάνω κώδικας της frames page.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
-- Οι συνδέσεις που θα υπάρχουν στο site δεν πρέπει να έχουν σαν target
την whole page γιατί θα οδηγήσουν έξω από το αρχικό frames set.
-- Δεν πρέπει στο site να χρησιμοποιηθούν java script που κάνουν
break frames για ευνόητους λόγους.

kostasm ελπίζω να βοήθησα.
Το ωραίο είναι παντού...
Μόνο που τα μάτια της ψυχής μας δεν είναι πάντα ανοιχτά.

kostasm
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 31 Μαρ 2004 18:43
Επικοινωνία:

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από kostasm » 15 Απρ 2004 11:33

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας...
Θα δοκιμάσω και θα σας πω...

Άβαταρ μέλους
fmayakos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2001 03:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από fmayakos » 15 Απρ 2004 22:09

Φίλε jps,
Εχω δει και ένα tut που έγραψες και έχω μείνει άφωνος!
Τι ακαδημαϊσμός είναι αυτός; Μπράβο που βοηθάς τόσο κόσμο με τόσο καταρτισμένες και συνάμα κατατοπιστικές απαντήσεις.

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

Μιά βοήθεια για τα filenames στο domain.. (για μπές μέσα) :)

Δημοσίευση από jps » 06 Μάιος 2004 00:14

Φίλε fmayakos
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όσο για τον ακαδημαϊσμό ...
ίσως λόγω επαγγέλματος... αλλά και για το ότι προσπαθώ η απάντηση να είναι λεπτομερής ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί κι από κάποιον που δεν είναι αρκετά έμπειρος.
Το ωραίο είναι παντού...
Μόνο που τα μάτια της ψυχής μας δεν είναι πάντα ανοιχτά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης