CSS Style σε φόρμες

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
beredim
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 28 Ιαν 2004 10:04

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από beredim » 14 Σεπ 2005 11:35

skeftomilos έγραψε:Το "bug" του Firefox λύνεται μάλλον εύκολα. Αρκεί να καλέσουμε τη sync_color() μόλις φορτωθεί η σελίδα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body onLoad="sync_color&#40;document.forms&#91;0&#93;.colorpretty&#41;">
Αυτό με την προϋπόθεση ότι έχουμε μόνο μία φόρμα στη σελίδα, ή έστω ότι αυτή είναι η πρώτη. Διαφορετικά πρέπει να δώσουμε ένα όνομα στη φόρμα για να είμαστε σίγουροι,...
Όταν καλώ το OnLoad για ένα select δουλεύει στο firefox μια χαρά όπως το έγραψες. Σκέφτηκα να το επεκτείνω για να συγχρονίζει αυτόματα όλα τα select στη φόρμα μου οπότε έγραψα αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function sync_all&#40;form&#41;&#123;
  	for &#40;var e=0; e<form.elements.length; e++&#41;&#123;
		var el = form.elements&#91;e&#93;
		if &#40;el.type == 'select'&#41;
			&#123;sync_color&#40;el&#41;&#125;
	&#125;
&#125;
που το καλώ με

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body onload="sync_all&#40;document.forms&#91;0&#93;&#41;">	
Δεν δουλεύει.... Που είναι το λάθος όμως???

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Σεπ 2005 03:29

Άλλαξε το ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;el.type == 'select'&#41;
... με ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;el.nodeName == 'SELECT'&#41;
type έχουν μόνο τα στοιχεία <input> :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
beredim
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 28 Ιαν 2004 10:04

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από beredim » 19 Σεπ 2005 23:15

Δούλεψε μια χαρά.
Ευχαριστώ πολύ...
ΠΑ ΒΩ ΚΑΙ ΚΙΝΩ ΤΑΝ ΓΑΝ

spacerom
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2005 23:32

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από spacerom » 31 Οκτ 2005 01:54

φιλε johntas δοκίμασε τον php designer 2005, περιλαμβάνει και js, php και html, xml, sql, c++, perl, visual basic, java και προπαντως ειναι free...Θα τον βρείς εδώ.[/code]
Σε έναν κοσμο που τρελάθηκε... Το να προσπαθείς να περιγράψεις κάτι απο την πραγματικότητα ακριβώς και με λεπτομέρεια, δίνει στους άλλους μόνο ένα αίσθημα υπερβολής ή ουτοπίας...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από panosru » 25 Απρ 2006 19:52

Gia na mhn kano neo topic mias kai h erothsh mou basizete pano sto input element to opoio einai stoixeio formas..

Ginete (klasiko ksekinma erothshs :P) na balo CSS se ola ta input elements se sigkekrimeno type? den mou exei tyxei na mou xreiastei paliotera alla tora pou mou etyxe gia na mhn bazo se kathe element pou thelo ti sigkekrimenh class na to balo me thn mia apo to CSS mou.. an den ginete ok.. xD

thanks..... :D

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Απρ 2006 02:58

Γίνεται κάπως με CSS selectors και XPath, μόνο που ο IE δεν υποστηρίζει αυτά τα κόλπα οπότε zong. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από panosru » 26 Απρ 2006 11:57

kaka den peirazei mikro to kako..

CSS3 pote tha yposthrizoun oi browsers ksereis? Elpizo na mhn tous parei 2 - 3 xronia...

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από skeftomilos » 27 Απρ 2006 00:16

Μάλλον όχι πολύ σύντομα. Άσε που νομίζω ότι τα CSS3 είναι ακόμα working-draft. Αν σε δύο-τρία χρόνια υπάρχει υποστήριξη από όλους τους browsers θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. :think:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

stavroch
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 13 Απρ 2009 13:49

CSS Style σε φόρμες

Δημοσίευση από stavroch » 06 Ιούλ 2010 23:45

Ήθελα να με βοηθήσετε αν υπάρχει λύση να φτιάξω ένα drop down list το οποίο να μην έχει την κλασική διαμόρφωση που έχουν όλες οι φόρμες και να μην χρειάζεται να έχω JavaScript στο site μου. Συγκεκριμένα έχω βρει αυτό http://v2.easy-designs.net/articles/replaceSelect/ αλλά θα προτιμούσα χωρίς JS.

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης