Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από Expl0it » 17 Απρ 2004 05:05

Σε περίπτωση που θέλετε να εμφανίσετε κάποιο μήνυμα στην status bar της σελίδας σας , θα πρέπει να προσθέσετε στο <body> βάλτε τον κώδικα !

Κώδικας: Επιλογή όλων

onLoad="window.status='Μήνυμα που θα εμφανίζεται στην status bar';" onUnload="window.status='';"
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από aguila21 » 17 Απρ 2004 08:20

Πώς μπορεί το μήνυμα να είναι κυλιόμενο;

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από cvoodan » 17 Απρ 2004 12:19

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
 <!--
  // Scrolling message settings
  var MessageText = "Εδώ βάλε το κείμενό σου"
  var DisplayLength = 430
  var pos = 1 - DisplayLength;
  function ScrollInStatusBar&#40;&#41;&#123;
  var scroll = "";
  pos++;
  if &#40;pos == MessageText.length&#41; pos = 1 - DisplayLength;
  if &#40;pos<0&#41; &#123;
  for &#40;var i=1; i<=Math.abs&#40;pos&#41;; i++&#41;
  scroll = scroll + "";
      scroll = scroll + MessageText.substring&#40;0, DisplayLength - i + 1&#41;;
  &#125;
  else
      scroll = scroll + MessageText.substring&#40;pos, pos + DisplayLength&#41;;
  window.status = scroll;
  //Scrolling speed
  setTimeout&#40;"ScrollInStatusBar&#40;&#41;",0&#41;;
  &#125;
  ScrollInStatusBar&#40;&#41;
  //-->
</script>
Εικόνα


Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από cvoodan » 19 Απρ 2004 01:23

τίποτα :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από leopold » 10 Ιουν 2006 12:09

Πως θα μπορουσε το κειμενο αυτο να ειναι εναλασσομενο;

Δηλαδη καθε 5 δευτερολεπτα να αλλαζει και να διαβαζει απο ενα txt αρχειο πχ την επομενη γραμμη οπου στο τελος να ξαναμεφανιζει την πρωτη γραμμη κειμενου που υπαρχει στο txt και να πηγαινει ετσι..

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από skeftomilos » 11 Ιουν 2006 03:45

Πέρασε καιρός και έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Η status bar δε θεωρείται πλέον τμήμα της σελίδας αλλά τμήμα του UI του browser. Οι νέοι browsers αγνοούν τις εντολές που αφορούν τη status bar, οπότε θα πρέπει να μεταφέρεις τα κυλιόμενα μηνύματα μέσα στη σελίδα. Έχε μόνο υπόψη πως το κυλιόμενο κείμενο είναι πολύ ενοχλητικό για τους επισκέπτες γιατί ασποσπά την προσοχή τους ενώ διαβάζουν κάποιο άλλο στατικό κείμενο της σελίδας. Χρήσιμο μόνο αν θέλεις να μειώσεις την κατανάλωση bandwidth του site, καθώς οι επισκέπτες θα φύγουν και δε θα ξανάρθουν, guarantee.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από leopold » 13 Ιουν 2006 02:03

skeftomilos έγραψε:Πέρασε καιρός και έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Η status bar δε θεωρείται πλέον τμήμα της σελίδας αλλά τμήμα του UI του browser. Οι νέοι browsers αγνοούν τις εντολές που αφορούν τη status bar, οπότε θα πρέπει να μεταφέρεις τα κυλιόμενα μηνύματα μέσα στη σελίδα. Έχε μόνο υπόψη πως το κυλιόμενο κείμενο είναι πολύ ενοχλητικό για τους επισκέπτες γιατί ασποσπά την προσοχή τους ενώ διαβάζουν κάποιο άλλο στατικό κείμενο της σελίδας. Χρήσιμο μόνο αν θέλεις να μειώσεις την κατανάλωση bandwidth του site, καθώς οι επισκέπτες θα φύγουν και δε θα ξανάρθουν, guarantee.
skeftomilos πραγματικα δεν πιστευω οτι το post σου εδωσε καποια βοηθεια και κατι ουσιαστικο σε αυτο που ρωτησα.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Ιουν 2006 03:18

Leopold γνωρίζεις ότι οι Firefox, Opera και IE7 έχουν επιλογή για το μπλοκάρισμα των αλλαγών στη status bar με JavaScript; Αν αυτό δεν είναι ουσιαστική πληροφορία τότε τι είναι;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από leopold » 13 Ιουν 2006 12:03

επιμενω οτι παλι εισαι εκτος θεματος γιατι εγω δεν ρωτησα αν ο ie7 ή ο firefox το παιζει αυτο, εγω ρωτησα κατι βασιζομενο σε αυτο που εδωσε ο cvoodan και μονον αυτο.

μην ανοιξουμε κουβεντα ομως γιατι παλι εκτος θεματος θα ειναι.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μύνημα στην status bar τις σελίδας σας

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Ιουν 2006 12:53

leopold to thema einai oti to olo thread vrisketai ektos pragmatikotitas kai kapios empiros pige na se prolavei. ekmetalefsou to!

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες