Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από Expl0it » 17 Απρ 2004 05:10

Θέλετε να προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας ?
Ηερομηνία της μορφής : Σήμερα είναι : Ημέρα, Ημερομηνία Μήνας ?

Είναι πάρα πολύ απλό !

Στο <head> προσθέτετε τον κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SCRIPT LANGUAGE="JAVASCRIPT" TYPE="TEXT/JAVASCRIPT">
dayName = new Array &#40;"Κυριακή","Δευτέρα","Τρίτη","Τετάρτη", "Πέμπτη","Παρασκευή","Σάββατο"&#41;
monName = new Array &#40;"Ιανουαρίου","Φεβρουαρίου","Μαρτίου","Απριλίου", "Μαΐου","Ιουνίου","Ιουλίου","Αυγούστου", "Σεπτεμβρίου","Οκτωβρίου","Νοεμβρίου","Δεκεμβρίου"&#41;
now = new Date
  //End hiding script from old browsers-->

</SCRIPT>
Και στo σημείο του <body> που θέλετε να τοποθετήσετε την ημερομηνία βάζετε τον κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SCRIPT LANGUAGE="JAVASCRIPT" TYPE="text/javascript">
<!-- hide from old browsers
document.write&#40;"<H1> Σήμερα είναι " + dayName&#91;now.getDay&#40;&#41;&#93; + ", " + monName&#91;now.getMonth&#40;&#41;&#93; + " " + now.getDate&#40;&#41; + ".<\/H1>"&#41;
//done hiding script --></SCRIPT></P>
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
HeLL_GoD
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: 06 Απρ 2003 12:25
Τοποθεσία: Terrored in the ShadowS...
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από HeLL_GoD » 16 Μάιος 2004 04:12

Δεν μου λες Filter αμα θελουμε να προσθεσουμε κ ωρα πως γινετε;Α και κατι αλλο,εβαλα τον παραπανω κωδικα κ οι χαρακτηρες τον γραμματων βγηκανε τεραστιοι..τι μπορει να φταει;

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από hik-hok » 16 Μάιος 2004 09:31

για την ώρα βάζεις στο HEAD

Κώδικας: Επιλογή όλων

//Get Time

var now = new Date&#40;&#41;;

var hours = now.getHours&#40;&#41;;

var minutes = now.getMinutes&#40;&#41;

var timeValue = "" + &#40;&#40;hours >12&#41; ? hours -12 &#58;hours&#41;

if &#40;timeValue == "0"&#41; timeValue = 12;

timeValue += &#40;&#40;minutes < 10&#41; ? "&#58;0" &#58; "&#58;"&#41; + minutes
και εκεί που θέλεις να εμφανιστεί

Κώδικας: Επιλογή όλων

</script>
 <script language="javascript">

  document.write&#40;timeValue&#41;;

</script>
άλλά νομίζω οτι η ώρα δέν αλλάζει δυναμικά και χρειάζεται refresh στην σελίδα για να πάρει να νέα στοιχεία

Γι αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείς τα παραπάνω μόνο για ημερομηνία
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από Expl0it » 16 Μάιος 2004 13:10

Άν θέλεις υπάρχει μια ποιο ολοκληρωμένη λύση, που βάζει και ώρα και μέρα !

Βάζεις στο <head>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script> 

var dayarray=new Array&#40;"Κυριακή","Δευτέρα","Τρίτη","Τετάρτη","Πέμπτη","Παρασκευή","Σάββατο"&#41; 

var montharray=new Array&#40;"Ιανουαρίου","Φεβρουαρίου","Μαρτίου","Απριλίου","Μαϊου","Ιουνίου","Ιουλίου","Αυγούστου","Σεπτεμβρίου","Οκτωμβρίου","Νοεμβρίου","Δεκεμβρίου"&#41; 


function getthedate&#40;&#41;&#123; 

var mydate=new Date&#40;&#41; 

var year=mydate.getYear&#40;&#41; 

if &#40;year < 1000&#41; 

year+=1900 

var day=mydate.getDay&#40;&#41; 

var month=mydate.getMonth&#40;&#41; 

var daym=mydate.getDate&#40;&#41; 

if &#40;daym<10&#41; 

daym="0"+daym 

var hours=mydate.getHours&#40;&#41; 

var minutes=mydate.getMinutes&#40;&#41; 

var seconds=mydate.getSeconds&#40;&#41; 

var dn="πμ " 

if &#40;hours>=12&#41; 

dn="μμ " 

if &#40;hours>12&#41;&#123; 

hours=hours-12 

&#125; 

if &#40;hours==0&#41; 

hours=12 

if &#40;minutes<=9&#41; 

minutes="0"+minutes 

if &#40;seconds<=9&#41; 

seconds="0"+seconds 

//change font size here 

var cdate="<font color='#000000' size='2' face='Arial'><strong>"+dayarray&#91;day&#93;+", "+daym+" "+montharray&#91;month&#93;+" "+year+"</strong></font>" 

if &#40;document.all&#41; 

document.all.clock.innerHTML=cdate 

else if &#40;document.getElementById&#41; 

document.getElementById&#40;"clock"&#41;.innerHTML=cdate 

else 

document.write&#40;cdate&#41; 

var ctime="<font color='#000000' size='2' face='Arial'><strong>"+hours+"&#58;"+minutes+"&#58;"+seconds+" "+dn+"</strong></font>" 

if &#40;document.all&#41; 

document.all.timer.innerHTML=ctime 

else if &#40;document.getElementById&#41; 

document.getElementById&#40;"timer"&#41;.innerHTML=cdate 

else 

document.write&#40;time&#41; 

&#125; 

if &#40;!document.all&&!document.getElementById&#41; 

getthedate&#40;&#41; 

function goforit&#40;&#41;&#123; 

if &#40;document.all||document.getElementById&#41; 

setInterval&#40;"getthedate&#40;&#41;",1000&#41; 

&#125; 

</script>
Mετά το <body> το κάνεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body onLoad="goforit&#40;&#41;">
Και εκεί που θέλεις να βάλεις την ημερομηνία βάζεις τον κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<span id="timer"></span>&nbsp;<span id="clock"></span>
Για να βάλει πρώτα την ώρα και μετά την ημερομηνία

ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <span id="clock"></span>&nbsp;<span id="timer"></span>
Για να βάλει πρώτα την ημερομηνία και μετά την ώρα !

Ελπίζω να σε βοήθησα !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από Youli » 16 Μάιος 2004 13:27

HeLL_GoD έγραψε:Α και κατι αλλο,εβαλα τον παραπανω κωδικα κ οι χαρακτηρες τον γραμματων βγηκανε τεραστιοι..τι μπορει να φταει;
Στο σημείο του body στον κώδικα, άλλαξε το <H1> και κάντο <H2>,<H3>,κ.ο.κ. ανάλογα με το πως θες να φαίνονται τα γράμματα...

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από Expl0it » 16 Μάιος 2004 13:39

Αυτό που είπε η Youli είναι μόνο για το πρώτο script που έχει μόνο την ημερομηνία !!

Στο δεύτερο που είναι και η ημερομηνία και η ώρα θα δείς ότι από το //change font size here (που υπάρχει στο <head>), ορίζεις γραμματοσειρά ,χρώμα και μέγεθος !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
HeLL_GoD
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: 06 Απρ 2003 12:25
Τοποθεσία: Terrored in the ShadowS...
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από HeLL_GoD » 16 Μάιος 2004 16:48

Ρε c το πρωτο scriptaki δουλευει μια χαρα...Αλλα το δευτερο που ειναι κ ημερομηνια κ ωρα...τιποτα...Τεσπα δεν ξερω τι φταιει,μπορει να εκανα κ εγω καπου λαθος

Άβαταρ μέλους
HeLL_GoD
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: 06 Απρ 2003 12:25
Τοποθεσία: Terrored in the ShadowS...
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από HeLL_GoD » 16 Μάιος 2004 17:09

Αααα και κατι αλλο Youli,εαν θελω να το βαλω να εχει την ιδια γραμματοσειρα κ μεγεθος με το υπολοιπο site μου,πως θα γινει;

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από grjava » 16 Μάιος 2004 19:19

HeLL_GoD έγραψε:Αααα και κατι αλλο Youli,εαν θελω να το βαλω να εχει την ιδια γραμματοσειρα κ μεγεθος με το υπολοιπο site μου,πως θα γινει;
Δημιουργείς ένα table και μέσα τοποθετείς το μέρος του script το οποίο θα εμφανίζετε π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<TABLE style="font-size &#58; 12px;font-family &#58; Verdana;font-weight &#58; bold;color &#58; blue;">
<TBODY>
<TR>
<TD><SCRIPT LANGUAGE="JAVASCRIPT" TYPE="text/javascript"> 
<!-- hide from old browsers 
document.write&#40;" Σήμερα είναι " + dayName&#91;now.getDay&#40;&#41;&#93; + ", " + monName&#91;now.getMonth&#40;&#41;&#93; + " " + now.getDate&#40;&#41; + ".<\/>"&#41; 
//done hiding script --></SCRIPT></TD>
</TR>
</TBODY>
</TABLE>
Σημ.: Θα πρέπει να σβήσεις τα Η1 όπου αναφέρονται στον κώδικα

Άβαταρ μέλους
HeLL_GoD
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: 06 Απρ 2003 12:25
Τοποθεσία: Terrored in the ShadowS...
Επικοινωνία:

Προσθέστε την ημερομηνία στην σελίδα σας

Δημοσίευση από HeLL_GoD » 16 Μάιος 2004 19:57

Tnx grjava!Ευχαρηστω παιδια το εκανα :>

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες