Simple Banner Rotator (phpads)

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από cvoodan » 26 Απρ 2004 20:46

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$ad = rand&#40;1,4&#41;; 

switch&#40;$ad&#41; 
&#123; 

    case "1"&#58; 
        echo&#40;'<center><a href="http&#58;//www.site1.gr" target="_blank"><img src="site1.gif" height="60" width="468" title="Site 1" alt="Site 1" border="0"/></a></center>'&#41;; 
    break; 

    case "2"&#58; 
        echo&#40;'<center><a href="http&#58;//www.site2.gr" target="_blank"><img src="site2.gif" height="60" width="468" title="Site 2" alt="Site 2" border="0"/></a></center>'&#41;; 
    break;    

    case "3"&#58; 
        echo&#40;'<center><a href="http&#58;//www.site3.gr" target="_blank"><img src="site3.gif" height="60" width="468" title="Site 3" alt="Site 3" border="0"/></a></center>'&#41;; 
    break;    

    case "4"&#58; 
        echo&#40;'<center><a href="http&#58;//www.site4.gr" target="_blank"><img src="site4.gif" height="60" width="468" title="Site 4" alt="Site 4" border="0"/></a></center>'&#41;; 
    break; 
&#125;     
?> 
όπου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ad = rand&#40;1,4&#41;; //εδώ ρυθμίζουμε τον αριθμό των banners
θέλοντας να προσθέσουμε κι άλλο banner, προσθέτουμε case "5": και τον ίδιο κώδικα για το επόμενο banner
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από iNDEFiX » 27 Απρ 2004 13:07

Mporeis na to kaneis poli pio eykola/grhgora os ekshs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?

$r = rand&#40;1,4&#41;;

echo&#40;"<center><a href='http&#58;//www.site$r.gr' target='_blank'><img src='site$r.gif' height='60' width='468' title='Site 1' alt='Site $r' border='0'/></a></center>"&#41;; 

?>

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από cvoodan » 27 Απρ 2004 14:00

lol! Eννοείται ρε Μike ότι οι σελίδες δεν θα είναι site1, site2 κτλ... !!!! lol!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από iNDEFiX » 27 Απρ 2004 14:04

xaxaxax se afth thn periptosh omos ginontan pio eykola :kaloe: Vasika yparxei poli pio volikos tropos na ftiakseis afto to sistimataki alla den exo xrono na to grapso tora... :wink:

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από Tanaka » 28 Απρ 2004 09:48

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$ad = rand&#40;0, 5&#41;; 

$site&#91;0&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno0.gr", "siteno0.gif", "siteno0 alt"&#41;;
$site&#91;1&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno1.gr", "siteno1.gif", "siteno1 alt"&#41;;
$site&#91;2&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno2.gr", "siteno2.gif", "siteno2 alt"&#41;;
$site&#91;3&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno3.gr", "siteno3.gif", "siteno3 alt"&#41;;
$site&#91;4&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno4.gr", "siteno4.gif", "siteno4 alt"&#41;;
$site&#91;5&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno5.gr", "siteno5.gif", "siteno5 alt"&#41;;

echo&#40;"<center><a href=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;0&#93;."\" target='_blank'><img src=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;1&#93;."\" height='60' width='468' title='Site 1' alt=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;2&#93;."\" border='0'/></a></center>"&#41;; 

?>
Θα μπορούσε να γραφτεί και έτσι.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από Basilakis » 28 Απρ 2004 19:22

¨ολοθι με τα random images ασχολίστε!!! Μπράβο cvoodan... Ποίο σύντομα mike μπράβο!

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από LightForce » 28 Απρ 2004 21:45

Ωραιο παιδια :P

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από iNDEFiX » 28 Απρ 2004 22:24

Tanaka: oraios man ;) Exeis piasei to nohma

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από xmavidis » 28 Απρ 2004 22:37

Good job! :P
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

dinos33
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 04 Μαρ 2006 19:36

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από dinos33 » 04 Μαρ 2006 19:38

Tanaka έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$ad = rand&#40;0, 5&#41;; 

$site&#91;0&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno0.gr", "siteno0.gif", "siteno0 alt"&#41;;
$site&#91;1&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno1.gr", "siteno1.gif", "siteno1 alt"&#41;;
$site&#91;2&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno2.gr", "siteno2.gif", "siteno2 alt"&#41;;
$site&#91;3&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno3.gr", "siteno3.gif", "siteno3 alt"&#41;;
$site&#91;4&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno4.gr", "siteno4.gif", "siteno4 alt"&#41;;
$site&#91;5&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno5.gr", "siteno5.gif", "siteno5 alt"&#41;;

echo&#40;"<center><a href="".$site&#91;$ad&#93;&#91;0&#93;."" target='_blank'><img src="".$site&#91;$ad&#93;&#91;1&#93;."" height='60' width='468' title='Site 1' alt="".$site&#91;$ad&#93;&#91;2&#93;."" border='0'/></a></center>"&#41;; 

?>
Θα μπορούσε να γραφτεί και έτσι.
ωραιο αλλα με <img src="filename.php"> προσπαθω να το βαλω στην κεντρικη μου και σελιδα και δεν κανει display τα images. καμμια ιδεα πως να το βαλω ?

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από softius » 12 Μαρ 2006 13:15

Κι αν το πάρουμε ένα βήμα παραπέρα.... :P

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno0.gr", "siteno0.gif", "siteno0 alt"&#41;;
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno1.gr", "siteno1.gif", "siteno1 alt"&#41;;
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno2.gr", "siteno2.gif", "siteno2 alt"&#41;;
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno3.gr", "siteno3.gif", "siteno3 alt"&#41;;
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno4.gr", "siteno4.gif", "siteno4 alt"&#41;;
$site&#91;&#93; = array&#40;"http&#58;//www.siteno5.gr", "siteno5.gif", "siteno5 alt"&#41;;

$ad = rand&#40;0, &#40; count&#40;$site&#41; - 1 &#41;&#41;;

echo "<center><a href=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;0&#93;."\" target='_blank'><img src=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;1&#93;."\" height='60' width='468' title='Site 1' alt=\"".$site&#91;$ad&#93;&#91;2&#93;."\" border='0'/></a></center>";

?>

l3ft3r1s
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 18 Μαρ 2005 05:07

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από l3ft3r1s » 19 Ιουν 2006 09:07

παιδιά ευχαριστώ για το πολύ καλά σκριπτάκια! έψαξα και στο internet αλλά αυτό είναι το μικρότερο και το καλύτερο που βρήκα!
dinos33 έγραψε:ωραιο αλλα με <img src="filename.php"> προσπαθω να το βαλω στην κεντρικη μου και σελιδα και δεν κανει display τα images. καμμια ιδεα πως να το βαλω ?
Εκεί που θέλεις να βάλεις το php script, βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--#include virtual="filename.php"-->
Αν δεν πιάσει, που είναι και το πιθανότερο, κάνε και ένα από αυτά τα δύο:

1) Αλλαξε την .html σελίδα σου σε .shtml
2) Στο .htaccess (δουλεύει μόνο σε Unix/Linux servers και σε όλες τις εκδόσεις του Apache) πάνε και πρόσθεσε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

AddType text/html .html
AddHandler server-parsed .html
AddHandler server-parsed .htm
Αν δεν έχεις .htaccess, δημιούργησε ένα στο main directory.
Ολα τα παραπάνω απαιτούν ο server/host σου να υποστηρίζει SSI (Server Side Includes).

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από heisenberg » 27 Σεπ 2009 04:07

πως θα γίνει να αλλάζει μόνο του κάθε Χ δευτερόλεπτα;

ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από EneMe » 27 Σεπ 2009 13:50

Λίγο δύσκολο να σου απαντήσει ο αρχικός συντάκτης του θέματος...
Για να μην υπάρξουν ερωτήσεις, για όσους δεν γνωρίζουν, ο cvoodan έφυγε από κοντά μας πριν αρκετό καιρό. :(

Παράκληση: Να απαντήσει μόνο όποιος ξέρει και να αποφευχθούν τα άσχετα posts.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Simple Banner Rotator (phpads)

Δημοσίευση από Kainourios » 27 Σεπ 2009 14:25

Με jquery γίνεται έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//www.google.com/jsapi"></script>
<script type="text/javascript">

  google.load&#40;"jquery", "1.3.2"&#41;;
 
  google.setOnLoadCallback&#40;function&#40;&#41; &#123;
   
    // Place init code here instead of $&#40;document&#41;.ready&#40;&#41;
	 var refreshId = setInterval&#40;function&#40;&#41;
   &#123;
 $&#40;"#rito"&#41;.fadeTo&#40;"slow", 0&#41;;
  
   
     $&#40;'#rito'&#41;.load&#40;'rito.php?randval='+ Math.random&#40;&#41;&#41;;
	 $&#40;"#rito"&#41;.fadeTo&#40;"slow", 1.0&#41;;
   &#125;, 10000&#41;;
   
   
  &#125;&#41;;
</script>
Εγώ το έχω βάλει σε ξεχωριστό αρχείο τον κώδικα php με το random, στο rito.php για να το φορτώνει. Επίσης όπου #rito βάλε <div id="rito"></div> και θα εμφανίζεται σε εκείνο το σημείο της σελίδας σου, θα αλλάζει κάθε 10 seconds με fade.

Την jquery την φορτώνει από το google, αν την φορτώνεις από αλλού, άλλαξε το πάνω μέρος και βάλε document.ready.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης