Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Απρ 2004 14:37

Έχω Tellas 512 και ένα Siemens XpressLink που συνδέεται κατευθείαν στην κάρτα δικτύου του κεντρικού μου pc. Το pc μου το έχω συνδέσει με ένα άλλο pc (και τα 2 σε ελληνικά windows xp) και το ένα βλέπει κανονικά το άλλο.Το δεύτερο όμως pc μπαίνει στο internet "επιλεκτικά". Ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποιεί και αυτό την adsl (αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του ISP κάτω δεξιά) μπαίνει σε μερικά μόνο sites (όχι από την cache του) που είναι σε ελληνικούς servers (μετά από πολύωρη παρατήρηση). Ας πούμε μπαίνει στο in.gr, στην otenet κλπ κλπ. και όχι πχ στη Microsoft.

Έχω επικοινωνήσει και με την Tellas και μου είπαν ότι τα έχω κάνει όλα κανονικά και ότι φυσικά δε φταίνε αυτοί. Επομένως τι φταίει; Χτες πήρα ένα adsl modem router το CopperJet 811. Πριν ξεκινήσω και το συνδέσω (και γίνει καμια μαλακία όπως πάντα) έχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Λέτε το adsl modem router που πήρα να λύσει το πρόβλημά μου;

Υπόψη ότι το Siemens που είχα πάρει από τον OTE δεν ήταν router αλλά σκέτο modem.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από Cha0s » 30 Απρ 2004 15:25

Μήπως να έπερνες ένα HUB και να έβαζες και τα 2 PC μαζί με το Modem σε αυτό;

Η Διάταξη σου απόσο κατάλαβα στο πρώτο pc έχεις 2 κάρτες δικτύου όπου στην μία πάει το Modem και στην άλλη πάει το 2ο PC, σωστά;

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Απρ 2004 15:28

Σωστά το φαντάστηκες αλλά έχω και hub και το έχω χρησιμοποιήσει και αυτό με όλους τους δυνατούς τρόπους. Έχω βάλει και την dsl κατευθείαν στο hub και από κει στα 2 pc και πάλι τίποτα.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από Cha0s » 30 Απρ 2004 15:31

Δηλαδή το ένα PC μπαίνει κανονικά internet ενώ το δέυτερο σε ορισμένα site;

Αυτό λες εν ολίγης; ( την σκότωσα πολύ την λέξη; :P )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cha0s την 30 Απρ 2004 15:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Απρ 2004 15:32

ακριβώς

εν ολίγοις και εν πολλοίς :wink:
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από Cha0s » 30 Απρ 2004 15:36

Ε άρα το πρόβλημα είναι στο 2ο PC αφού μπορεί και βλέπει (έστω και μερικώς) internet.

Κοίτα μήπως έχεις κολήσει κανέναν ιό ή κανένα Worm γιατί υπάρχουν μερικά τα οποία πειράζουν το Hosts file των windows με αποτέλεσμα να βάζουν γνωστά domain να κοιτάνε στην ip 127.0.0.1 ....

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό...
Format δοκίμασες :lol: :D

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Απρ 2004 15:43

θα δω μήπως λυθεί το πρόβλημα με το router και αν δε γίνει τίποτα αναγκαστικά πάει για format.

πάντως πριν από μερικούς μήνες όταν είχα isdn έμπαινε κανονικά στο Internet.[/img]
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από Cha0s » 30 Απρ 2004 15:46

Και μένα μία φορά μου δούλευαν όλα ωραία και ένα όμορφο πρωινό μου άνοιγε όποια site του άρεσε...

Τελικά ήταν ένα ωραιότατο worm!
Γιαυτό σου λέω... κάνε ένα scan μήπως... ποτέ δεν ξέρεις...;)

Άβαταρ μέλους
nske
Δημοσιεύσεις: 381
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 03:39
Τοποθεσία: Αθήνα

Πρόβλημα σε τοπικό δικτυο και ADSL

Δημοσίευση από nske » 05 Μάιος 2004 02:03

Θα ήταν σκόπιμο επίσης να ελέγξεις με traceroute τι γίνεται. Πιθανόν για κάποιο λόγο να έχουν χαλάσει και τα routes σου, έλεγξε με route print ότι υπάρχει μόνο ο σωστός gateway για όλες τις διευθύνσεις (destination subnet 0.0.0.0) και, πρώτα, να εξακριβώσεις ότι δε φταίει το dns resolution (ότι δουλεύουν οι dns που έχεις ορίσει για χρήση στο pc).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες